Escoleta Els Menuts

ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES D’ALUMNES ”ELS MENUTS”

L’Associació de mares i pares d’alumnes ”Els Menuts” és un Centre d’Educació Infantil que forma part de la xarxa d’Escoletes autoritzades per la Conselleria d’Educació.

Te com a objectiu l'educació dels xiquets i xiquetes en els primers anys de vida, ja que aquesta etapa és fonamental pel seu desenvolupament com a persones. En el primer Cicle d'Educació Infantil, treballem continguts educatius establerts en una programació globalitzadora, mitjançant activitats i jocs, ja que aquesta és la millor forma d’aprendre.

Els nostres menuts, mentre es diverteixen en un ambient de felicitat amb companyia d'altres xiquets i xiquetes de la mateixa edat, van interioritzant tots els continguts necessaris per a desenvolupar-se en la societat.

 

INSTALACIONS I EQUIP HUMÁ

L’escoleta està ubicada en el parc del Passeig de La Safor, en Rafelcofer. L’edifici on es troba és de titularitat Municipal i el seu funcionament depèn de l’Ajuntament i de l’Associació de Pares i Mares dels alumnes.

El telèfon de l'escoleta és el 962800859 i el seu correu electrònic és els.menuts@hotmail.com

Actualment hi ha dos aules autoritzades en funcionament rebent xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys.

L’alumnat de l’escoleta està organitzat en dos grups, de manera que puguen sentir-se segurs i reconeguts en la seva individualitat i al mateix temps puguen relacionar-se d’una manera més directa. L’alumnat està en aules independents amb il·luminació natural i zones d’higiene adaptades a la seua edat.

La nostra finalitat principal és ajudar en el desenvolupament dels xiquets i xiquetes com a persones, tant en els aspectes intel·lectuals i físics com en els socials i afectius.

Volem educar als xiquets i les xiquetes conjuntament amb els pares i mares, ja que l’educació té lloc tant a casa com a l’escola. Ací els donarem un ambient acollidor i estimulant.

L’equip educatiu està format per personal totalment qualificat.

L’Escoleta disposa a més del Servei del Gabinet Psicopedagògic Municipal, de 3 Educadores d’Educació Infantil i 1 Mestra d’Educació Infantil.

 

COM ES TREBALLA DURANT EL CURS

Les educadores hem de tenir en compte les diferències per respectar el procés de desenvolupament de cada alumne o alumna, ja que tots els xiquets i xiquetes presenten ritmes de desenvolupament distint, com pot ser l'experiència que fins el moment té cadascú.

Per a que el treball siga adequat, el nostre paper com a personal qualificat serà el següent:

 • Cobrir les seves necessitats físiques, fisiològiques i emocionals.
 • Fer de guia, desenvolupant una dinàmica estimulant per tal de respondre a les necessitats individuals.
 • Actuar de manera coordinada entre nosaltres.
 • Col·laborar recíprocament amb la família.

A més de les reunions programades durant el curs, una per trimestre com a mínim, es durà a terme l’Escola de Mares i Pares on es tractaran temes del vostre interes amb la finalitat de compartir i acompanyar a la criança. Estem oberts a les vostres propostes.

Un fum de dubtes que amb la col·laboració de la psicòloga i entre tots, seràn resolts.

El pròxim curs els xiquets més majors estaran a l'aula de dalt amb la seua tutora i educadora de suport i els més menuts a l’aula de baix.

Per reforçar la programació que el nostre Centre porta a terme, considerem necessàries les eixides a l'entorn, així com el contacte i participació de vosaltres. Segons s'acosten les dades de l'eixida organitzada vos informarem amb antelació i detall.

 

SERVEIS

 • Aula matinera
 • Període d’adaptació
 • Menjador escolar
 • Escoleta per als nens de 2 a 3 anys en períodes vacacionals

 

PERÍODE D'ADAPTACIÓ.

En el procés educatiu que anem a iniciar conjuntament amb els pares i mares, és important que el primer contacte siga el més càlid i segur possible per al nen o nena, per aquest motiu, ara més que mai, hem de cooperar uns amb els altres.

A l'escoleta no sols cal que s'adapte el xiquet o xiqueta, si no que els pares s’han d’adaptar també a esta nova situació (la separació dels fills) i es fa necessària la vostra confiança cap a nosaltres, les educadores.

No oblidem que els menuts s'enfronten a una nova vida, un canvi de rol en que passarà de ser el xiquet de casa, a formar part d'un grup de xiquets i xiquetes, i això li produirà canvis emocionals i d'hàbits, canvis que tots junts, aconseguirem que siguen el més suau possible.

MENJAR A L’ESCOLETA:

L'escoleta vol fomentar hàbits d'alimentació saludables, per tal motiu els xiquets no hauran de portar llepolies a l'escoleta, ni bolleria industrial.

El servei de menjador funciona per catering i se vos donarà una còpia del menú mensual als pares per a que puguéu completar correctament l'alimentació amb el que li doneu al vostre fill a casa. Hi haurà una dieta especial quan per motius de salut el xiquet no puga seguir la dieta ordinària.

Els xiquets i xiquetes desdejunaran a casa abans d’anar a l’escoleta.

Els esmorzars i berenars s'entenen com a menjars lleugers (sucs de fruites, galetes, derivats lactis, fruita, petits entrepans, etc.) i cadascú ho portarà de casa.

Els xiquets de 0 fins a 1 any podran portar el biberó de casa i el menjar en el càs de que es quede a dinar.

El personal de l’escoleta el·laborarà papilles de fruita a aquells xiquets que es queden tot el dia.

A partir de 1 any, ja no es podrà portar el menjar de casa en el cas de que es quede al menjador, ja haurà de consumir el menú escolar.

 

HORARIS:

L'escoleta obrirà de dilluns a divendres ininterrompudament desde les 08:30h del matí fins les 18:00h de la vesprada.

En els mesos de Setembre i Juliol l’horari serà de mitja jornada, siguent aquest de 8’30h. a 12’30h. i hi haurà servei de menjador a partir del dia que estiga marcat per Conselleria. Per als xiquets i xiquetes que es queden al menjador la recollida serà desde les 13:00h. fins les 14´30h.

La setmana que l’Escoleta obriga les seues portes, l’horari d’aquesta serà diferent, ja que es realitzarà el Període d’Adaptació, i cada educadora informarà als pares de l’hora en la que ha de dur al seu fill i l’ha de recullir.

A partir del mes d’Octubre i fins a Juny, l'Escoleta estarà oberta en horari ordinari de 08:30h del matí a 18:00h de la vesprada.

La mitja hora de 18h a 18’30h serà considerada extra i tindrà un cost addicional. Per als nens de 2 a 3 anys, l’horari de l’escoleta serà el següent:

L’escoleta obrirà a les 09:00h fins a les 17:00 hores. En cas de que el nen o nena no es quede al menjador, la sortida serà a les 12:00h i la entrada serà a les 15:00h.

En cas de tindre la necessitat de que el nen entre a l’escoleta a les 08:30h del matí, o que surta a les a les 18:00h de la vesprada, tindrà un cost addicional sobre el preu de l’escoleta.

En les estades vacacionals com son les vacances de Nadal, Pasqua, el mes de Juny de vesprada i el mes de Juliol, els nens podran anar a l’escoleta, però també tindran un cost addicional sobre el preu mensual.

Per al bon funcionament de l'escoleta, l'entrada serà:

 • Matí de 08:30h fins a les 09:30 h
 • Vesprada de 15:00h a 15:10h.

En el cas dels nens de 2 a 3 anys, serà:

 • Matí a les 09:00 fins les 09:10 h
 • Vesprada de 15:00 fins les 15:10 h

L’Escoleta romandrà tancada els dies que estiguen marcats per Conselleria i els que estiguen concertats per l'Ajuntament i el personal docent pel conveni dels treballadors.

Si es realitza una eixida de dia complet, l’escoleta obrirà amb servei de menjador, sempre i quant hi haja un mínim de cinc xiquets.

A la primera reunió del curs s'entregarà el calendari escolar per tal d'informar amb antelació quins seran els dies que els xiquets no assistiran a l'escoleta.

 

ORGANITZACIÒ PEDAGÒGICA DE L’ESCOLETA

8:30h a 9:00h Escoleta matinera.
9:00h a 9:30h Recepció dels xiquets.
9:30h a 10:00h Assemblea i higiene personal.
10:00h a 10:30h Esmorzar.
10:30h a 11:30h Activitats pedagògiques dirigides en grups i individuals.
11:30h a 12:15h Pati, joc lliure.
12:15h a 12:30h Higiene i eixida.
12:30h a 13:30h Menjador i higiene.
13:30h a 15:00h Migdiada dels xiquets.
15:00h a 15:30h Entrada dels xiquets.
15:30h a 16:00h Activitats pedagògiques.
16:00h a 17.00h Berenar (0 a 2anys) i higiene.
17:00h a 17:15h Primera eixida.
17:15h a 18:00h Joc lliure.